5 tips til at fange personlighed i boudoirfotos

At få ægte karakter frem modellen under en boudoirfotografering, har siden begyndelsen af min karriere som boudoirfotograf været min højeste prioritet. Mange af mine kunder er enige i, at det er lettere sagt end gjort, især hvis det måske er første gang modellen stå foran et kamera. Baseret på mine mange års erfaringer vil jeg dele 5 tips til boudoir, der med stor sandsynlighed kan hjælpe dig med at føje mere personlighed i billederne.

1. Valg af outfit

En vigtig del af forberedelsen til en boudoirfotografering er planlægningen af ​​det outfit modellen vil have på. 

Hvis modellen eksempelvis medbringer et undertøjssæt, der i første omgang måske er for let, kan det medvirke til, at hun ikke åbner sit kropssprog, da mængden af bar hud måske ligger udenfor hendes komfortzone. Dette kan medvirke, at hun ikke poserer spontant og ikke føler sig hjemme i egen krop, hvilke kan ses på billederne. 

Hun skal selvfølgelig vælge de outfits, der afspejler hendes personlige æstetik, men start med fx en kåbe eller en skjorte, og skift undervejs til noget mere let lingeriet, når hun evt. er “tøet op” og føler sig tilpas med det.

2. Belysning

Hvis du leder efter noget mere karakteristiske detaljeret hos modellen i dine boudoirbilleder, kan du eksperimentere med forskellige typer af belysning. Lokationen for fotograferingen spiller en væsentlig rolle i bestemmelsen af ​​den bedste belysning. 

Skal billederne være let genkendelige behøvet lysindstillingerne ikke at være svære, så længe der er nok naturligt lys. Dette medvirker til en opløftet og mild stemning til billedets overordnede stemning, som eksempelvis ovenstående billeder af blogger Louise Reetz.

De fleste boudoirkunder vi har hos Boudoirstudio ønsker at fotosessionen foregår i vores studie i Hasseris. Vi oplever, at man med fotostudioopsætningen kan lave spændende fotos, der emmer af sensualitet og mystik. Dette ønsker mange kunder, som skal bruge boudoirbillederne til morgengave. Da laves der ofte bodyshoots, hvor man fokuserer på bestemte kropsdele og får det smukke ved modellens personlige kropstræk frem. Til disse shoots bruges der ofte mørk baggrund og dæmpet lys.

3. Brug af rekvisitter

Det sker tit, at rekvisitter kan få ens boudoirmodel til at agere mere naturligt. Dette skyldes, at man som model kan føler sig klodset og utilpas til mode ved bare at stå og flagre ud i luften. Især hvis man ikke er øvet, hvilket de fleste af mine kunder ikke er. Derfor er mit tredje tip til boudoir at bruge rekvisitter. Et møbel, et spejl eller sågar en bil.

Alt hvad man kan interagere med som model, der kan stimulere sanserne og få modellen til at glemme, at de “skal” se “perfekt ud”.

5. Medbring en ven

Det sidste ud af de fem tips til boudoir jeg vil dele er, at det kan være en god idé, at modellen har en god ven med til fotograferingen. Hvis du er fotograf, så forslå modellen at medbring en god ven. Dette trick bruger mine kunder meget, da en god ven kan fungere som en cheerleader. Sammen gør vi fotoshootet til en fest!

Du er meget velkommen til at kontante mig her, eller fange mig via Facebook eller på Instagram for mere info. 

De bedste hilsner fra Fotograf Stine Bro.